Domů
základní údaje
Aktuálně
pořádané akce Domova, aktuality
O službě
informace pro zájemce
Kontakty
vedení domova a jednotlivé služby

JABLONECKÁ PEČOVATELKA ROKU 2023

JABLONECKÁ PEČOVATELKA ROKU 2023

15.06.2023 - Pět žen si odneslo z jabloneckého městského divadla ocenění Jablonecká pečovatelka 2023. To jim v úterý 13. června předali primátor Miloš Vele a náměstkyně pro oblast humanitní Jana Hamplová v rámci koncertu ke Světovému dni proti násilí na seniorech, na kterém se představil zpěvák Martin Chodúr.


Titul Jablonecké pečovatelky je už tradiční městskou záležitostí. Společně s Diakonií ČCE a Centrem sociálních služeb statutární město oceňuje tímto způsobem ženy i muže, kteří věnují svůj čas potřebným. Organizátoři tak vzdávají hold práci lidí v sociálních službách – pečovatelům a pečovatelkám, osobním asistentům a asistentkám.

„Je důležité si připomenout, co se mezi námi ve společnosti děje. A bohužel v poslední době se to děje i v Jablonci. Proto jsem také z jeviště apeloval na všechny, aby nebyli lhostejní, aby se dívali kolem sebe a uvidí-li nějaké bezpráví, tak aby na něj upozornili,“ říká primátor Miloš Vele.

„Koncert proti násilí na seniorech je malým poděkováním ženám a mužům, kteří svou péči věnují těm, kdo to už sami nezvládnou. Nelze ji ohodnotit prostými sloupky čísel, protože lidé v sociálních službách jsou nedocenitelní. Škoda, že mnoho z nás si to uvědomuje až ve chvíli, kdy takovou pomoc potřebuje. Práce pečovatelů si opravdu vážím,“ doplňuje náměstkyně Jana Hamplová.

Ocenění Jablonecká pečovatelka 2023 si odnesla i naše kolegyně a dlouholetá pracovnice Domova a CDS Jablonec nad Nisou - Sylva Malá.

Publikováno: 16. června 2023 11:51



VZMR


Domov a Centrum denních služeb
Jablonec nad Nisou, p.o.

E-mail: info@dcjbc.cz


Liberecký kraj
Zřizovatelem příspěvkové organizace je Liberecký kraj

MPSV

Centrum denních služeb

Centrum denních služeb

Domov Erbenova

Domov Erbenova

Domov Lesní

Domov Lesní