Domů
základní údaje
Aktuálně
pořádané akce Domova, aktuality
O službě
informace pro zájemce
Kontakty
vedení domova a jednotlivé služby

Domov a Centrum denních služeb Jablonec nad Nisou vystavoval a prodával na aukci v jablonecké nemocnici

Domov a Centrum denních služeb Jablonec nad Nisou vystavoval a prodával na aukci v jablonecké nemocnici

Aukce pro jabloneckou nemocnici vynesla téměř 15 tisíc.


Loňskou částku se sice překonat nepodařilo, přesto předal ve středu náměstek primátora Miloš Zahradník Lence Šálkové, staniční sestře z jablonecké nemocnice, šek na 14 780 korun ve prospěch pediatrického oddělení. Peníze pochází z aukce, která ukončila výstavu výtvarných prací dětí jabloneckých škol.

„Za výtěžek z aukce opravíme originální dřevěné plastiky s dětskými motivy od architekta Stolína, které zdobí pokoje, chodby a ambulance dětského oddělení. Všem, kdo přišli dražit, děkujeme," řekla mluvčí nemocnice Petra Hybnerová.

Tradiční výstava vstoupila letos do svého 21. ročníku a jejím tématem bylo: Lípa náš národní strom, aneb stoleté výročí republiky. A lípa skutečně vládla mnoha dílům, větším či menším, jako celý strom nebo jen její listy. Velký projekt si opět připravila školka Slunečnice - vytvořila strom s vlastním duchem a skřítky.

Do aukce se poprvé a na poslední chvíli zapojil také Domov a Centrum denních služeb Jablonec nad Nisou, které poskytuje ambulantní služby osobám s mentálním postižením. „Podporujeme naše klienty podle jejich schopností v seberealizaci, soběstačnosti a posilujeme jejich sebedůvěru i trpělivost," sdělila Petra Pilná, vedoucí Centra denních služeb, a dodala, že v aktivizačních místnostech vznikají nejrůznější výtvarná dílka. „Třemi z nich bychom rádi podpořili správnou věc," doplnila Pilná. A každý ze tří věnovaných obrazů se vydražil minimálně za dvojnásobek vyvolávací ceny.

Jednadvacátého ročníku výtvarné výstavy se zúčastnilo celkem 30 školských zařízení, 16 mateřských a 12 základních škol, základní umělecká škola a Dům dětí a mládeže Vikýř. Do aukce přispěly čtyři mateřské a sedm základních škol a základní umělecká škola, za jejich díla se utržilo celkem 14 780 korun. V loňském roce aukce vynesla 15 913 Kč, rok 2016 přinesl rekordních 19 205 Kč. V roce 2015 se dětská díla prodala za 12 370 Kč, v roce 2014 zněl šek na 7300 korun a 3800 korun získalo dětské oddělení nemocnice v roce 2013.

Publikováno: 25. května 2018 0:00



VZMR


Domov a Centrum denních služeb
Jablonec nad Nisou, p.o.

E-mail: info@dcjbc.cz


Liberecký kraj
Zřizovatelem příspěvkové organizace je Liberecký kraj

MPSV

Centrum denních služeb

Centrum denních služeb

Domov Erbenova

Domov Erbenova

Domov Lesní

Domov Lesní